NOVÁ SEZÓNA ZAČALA VÝHROU RYSŮ.

17.09.2020 20:39

Sobota 12.09.2020 přinesla první zápas nové sezóny ligy mladších žáků ročníku 2008 a ml. Soupeřem v úvodním domácím duelu byl tým Šumperských mladých draků.

Domácí Rysi vstoupili do utkání v plném nasazení a první třetinu plně ovládli. Mladí draci byli neustále pod tlakem a bylo jen otázkou času, kdy se domácí prosadí. Ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Jan Hrček. Domácí pokračovali ve stejném tempu. Po několika neproměněných šancích v 11 minutě navýšil skóre zápasu Přemysl Trnka, který si převzal a střelou pod břevno zvýšil na 2:0. V 15. Minutě zvýšil na 3:0 Kristián Czerný a domácí jen mohli litovat, že po úvodní třetině, nebyl stav utkání ještě příznivější.

Ve druhé třetině hosté hru srovnali, ale větší příležitosti na vstřelení branky měli domácí. Na další branku, ale diváci čekali až do 29. Minuty, kdy se prosadil Kryštof Socha. Následně v rychlém sledu vstřelili domácí ještě dvě branky na pohodové vedení 6:0. Hosté snížili na 6:1, ale branka Kristiána Czerného, znamenala opět vedení o šest branek. Ve 40 minutě v oslabení hosté nejprve snížili, ale ještě před koncem 2 periody vstřelil svou první branku hráčské kariery Matěj Paluzga, který se ještě v loňském roce snažil útočníkům bránit ve skórování a hájil brankoviště Frýdecko-Místeckých Rysů. Když pár sekund před koncem druhé třetiny Marek Kohut trefil jen břevno, byl stav utkání po dvou třetinách 8:2.

Poslední třetina byla ze strany Rysů velice nepovedená a ukázala hráčům, že zápas trvá celé tři třetiny. Domácí vypadli z role a snad uspokojeni výší skóre upustili od své hry a přenechali aktivitu hostům, kteří se začali prosazovat i střelecky a podařilo se jím snížit až na konečný stav utkání 9:6.

 

HC Frýdek-Místek : HKMD Šumperk 9:6

 

Branky a asistence:

4.min. 1:0 Jan Hrček (Kryštof Socha), 11.min. 2:0 Přemysl Trnka (Vojtěch Douda), 15 min. 3:0 Kristián Czerný (Přemysl Trnka), 29. min. 4:0 Kryštof Socha (Jan Hrček), 31. min. 5:0 Matěj Doupal (Kristián Czerný), 32.min. 6:0 Kryštof Socha (Dominik Szkandera), 37. min 7:1 Kristián Czerný (Matěj Paluzga), 40. min. 8:2 Matěj Paluzga (Přemysl Trnka), 48.min. 9:4 Kristián Czerný.